2011. szeptember 30., péntek

Narancs és húsleves

Ha húslevest főzök, a zöldségek mellett mindig kerül a kosaramba néhány szem alma és narancs is. Na nem a levesbe teszem a gyümölcsöket, nem kell megijedni, hanem salátát készítek a húslevesben főtt húsból. Lehet, hogy kissé szokatlan ízkombinációt ad a főtt hús - a húsleves minden aromájával -, a gyümölcsök és a többi hozzávaló, de mi nagyon szeretjük. Sőt, eddig még nem kóstoltattam olyannal, akinek ne ízlett volna. Tehát érdemes kipróbálni!

Csirkesaláta

40 dkg húslevesben főtt csirkemell (persze lehet más húsból is)
2 nagy alma
2 narancs
1 kis fej hagyma
2-3 ek citrom
1 dl tejszín
2 dl kefír
1 csokor petrezselyem
1 tk Worcestershire szósz
1 ek konyak
só, bors


A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük kisebb kockákra. A húst kicsontozzuk, ha szükséges, majd feldaraboljuk. A hagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk. És az összes hozzávalót összeforgatjuk egy nagy tálban. Néhány órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Vigyázat, rá lehet szokni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése