Egy nagyon finom pohárkrémet készítettem szilveszterre. Az alapja egy egyszerű főzött krém. Ezt lazítottam néhány kanál mascarpone krémsajttal. Innen pedig csak a fantázia szabhat határt. Az én fantáziámat a karácsonyra kapott pezsgős eperlekvár indította be. Természetesen bármilyen más lekvárt lehet hozzá használni, vagy akár friss vagy karamellizált gyümölcsöt is. És ha eper, akkor a narancs se maradjon ki! Fantasztikus párost alkotnak.
Epres-narancsos pohárkrém
2 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
4 dl tej
1 vaníliarúd
4 evőkanál mascarpone
1 narancs reszelt héja
8 evőkanál pezsgős eperlekvár
4 db babapiskóta
4 evőkanál Grand Marnier
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a lisztet és egy vaníliarúd kikapart belsejét, majd sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarponét, és belereszelünk narancshéjat. Kikészítünk 4 szép üvegpoharat. Mindegyik pohár aljára kanalazunk a pezsgős eperlekvárból. Erre néhány kanál krémet szedünk. Egy babapiskótát összetörünk és ráhelyezzük a krémre, meglocsoljuk a narancs likőrrel. Erre is kanalazunk a lekvárból, majd néhány kanál krémet szedünk rá. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük narancshéjjal, vagy egy kis lekvárral, ha friss eper van kéznél, akkor mindenképp ez kerüljön a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése