2012. március 6., kedd

Kápisali

Az egyik legjobb téli saláta ez. Amerikában népszerű coleslaw saláta egyik gyorséttermi változatát próbáltam leutánozni sok évvel ezelőtt. Ma már családi összejövetelekre mindig vinnem kell egy nagy adagot...
Sajnos a mértékekkel gondban vagyok, mert én csak érzésre rakok bele mindent, de azért megpróbálom összeszedni. Természetesen attól is függ, hogy mekkora káposztát sikerült vennünk. Érdemes készítés közben sűrűn kóstolgatni.

Káposztasaláta

1 fej fehér káposzta
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
3-4 evőkanál majonéz
2-3 dl tejföl
1-2 evőkanál ecet
fél citrom leve
2-3 evőkanál porcukor
só, bors

A zöldségeket megtisztítjuk és lereszeljük, vagy beledobjuk az aprítóba, és felaprítjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, ízesítjük ecettel, citromlével, sóval, borssal, cukorral. Majd az egészet összekeverjük és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Sült és rántott húsok mellé, szendvicsekbe, hamburgerbe nagyon jól illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése