2012. március 29., csütörtök

A mexikói

Néhány hete alkalmam volt közelebbről is megismerkedni a mexikói konyhával egy főzőtanfolyam keretében. Azóta itthon mexikói hetek vannak, sok új fogással, de most íme egy régi, jól bevált családi kedvenc.
Folyt. köv.


Mexikói paradicsomos csirke

50 dkg kockázott csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
5 dl paradicsomlé
egy kisebb kukoricakonzerv (lehet mirelit morzsolt kukorica is)
kukoricaliszt
worcestershire szósz
só, bors, chili

A húst sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben (legegyszerűbb, egy zacskóba szórni a lisztet és a húst jól összerázni benne), majd egy kevés olajon megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük. A hagymát lereszeljük, és a visszamaradt olajon néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, chilivel (ha szeretjük a csípőset), worcestershire szósszal, egy csipet cukor is mehet bele. Ha felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát és az elősütött húst, pár percig főzzük. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk, de akár tortillába is tölthetjük egy kis reszelt sajt társaságában, csak hogy igazán mexikói legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése