2012. november 4., vasárnap

Újra itt!

Bár nagyon eltűntem az elmúlt hónapokban, nem tétlenkedtem, rengeteg új és bevált finomság készült. Mivel az utolsó bejegyzés egy rizottó volt, legyen a mostani is egy jó kis rizottó recept.

Aszalt paradicsomos-mascarponés rizottó

1 csomag újhagyma
20 dkg rizottó rizs (pl. arborio)
12-15 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
1,2 l húsleves alaplé
1 evőkanál vaj
12 dkg mascarpone
só, bors, fűszerek ízlés szerint

A vajon megfuttatjuk a felaprított újhagymát, majd hozzáadjuk a rizst. Apránként felöntjük a húslevessel, közben folyamatosan kevergetjük. Fűszerezzük sóval, borssal, esetleg egy jó kis olaszos fűszerkeverékkel (szárított chili, fokhagyma, zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, kakukkfű stb, tetszés szerint). Amikor majdnem kész a rizs, hozzáadjuk a felkockázott aszalt paradicsomot. A végén pedig belekeverjük a mascarponét. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése