5 evőkanál durva tengeri só
5 evőkanál kristálycukor
1 nagy csomag friss kapor
néhány tetszőleges konzerv
A lazacot alaposan megmossuk, átnézzük, és ha találunk benne szálkát, kiszedjük. A sót és a cukrot összekeverjük. A kaprot megmossuk. Egy nagy folpackra rákanalazunk a cukor-só keverékből, erre fektetjük a halat. A többit a hal tetejére szórjuk, kicsit rányomkodjuk, hogy mindenhol érje. A tetejére helyezzük a kaprot. Majd szorosan betekerjük a folpackba. egy mélyebb edénybe helyezzük, majd a konzervekkel lenyomkodjuk, így tesszük be a hűtőbe. 48 óra múlva elővesszük, leöntjük róla a vizet, leszedjük róla a kaprot és a cukros sót. Majd a lehető legvékonyabbra szeleteljük. Én egy kapros mártással (olívaolaj, balzsamecet, pici mustár és méz, egy csokor aprított kapor) és friss bagettel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése