Ami biztos, nem ez volt az utolsó családi sushi-party! Hamarosan ismétlünk!
Sushi
Amit be kell szerezni sushizáshoz, de több alkalomra is kitart:
sushi rizs,
rizsecet,
pácolt gyömbér,
wasabi,
szójaszósz,
nori (alga lap)
és egy bambuszból készült sushi-tekerő.
Tölteni pedig mindenki saját íze szerint, pl.:
füstölt/pácolt lazac, rák, avokádó, uborka, újhagyma, snidling, paprika, paradicsom, retek, főtt fürjtojás, kaviár, pácolt gyömbér, wasabi stb.
A rizst előre megfőzzük (ahogy a csomagoláson szerepel), majd hagyjuk kihűlni. A belevalókat vékony csíkokra vágjuk. Ha a rizs kihúlt, ízesítjük cukros-sós rizsecettel. Jól összekeverjük. Ha jól csináltuk, akkor igazán ragacsos lesz. Ezt kenjük rá egy picit nedves kézzel egy alga lapra. Majd egy csíkban mehet rá minden, amit szeretünk. A sushi-tekerővel szorosan feltekerjük, megnyomkodjuk, majd felvágjuk 8-10 darabra. Szójaszósszal, pácolt gyömbérrel és wasabival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése