2013. január 27., vasárnap

Hústekercs

Már megint egy újabb recept a bazsalikom-aszalt paradicsom párossal. A lehetőségek száma végtelen, és még mindig az egyik kedvencem. Most húsba tekertem. Sőt, volt egy kis pesto (recept) is a hűtőben, az is került a hústekercsekbe. Természetesen enélkül is készülhet, de ha van kéznél, akkor nem árt neki.

Bazsalikomos-aszalt paradicsomos hústekercs 

8 szelet hús (karaj, csirke/pulykamell stb.)
aszalt paradicsom
friss bazsalikom
pesto
só, bors
olaj


A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük egy kevés pestóval, ráhelyezzük a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, majd a bazsalikom leveleket. Feltekerjük, és serpenyőben minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Majd még néhány percre betesszük a sütőbe. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése