2013. január 14., hétfő

Reggelire

Milyen jó is a frissen kisült kakaós csiga illatára ébredni! Igazából fogalmam sincs, mert mindig én sütöm, és olyankor már igencsak ébren vagyok.

Kakaós csiga

50 dkg rétes liszt
2 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
3-4 dl tej
csipet só

10 dkg vaj
2-3 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál kakaópor

1 pohár tej
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília esszencia

Az élesztőt egy kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Közben összekeverjük a lisztet a tojás sárgájával, csipet sóval. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy lágyabb, de nem ragadós tésztát kapjunk. Kelni hagyjuk egy órán át. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd az olvasztott vajjal megkenjük. Megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. A tésztát feltekerjük, majd éles késsel egy centiméteres darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 45 percre. A vége felé kiszedjük a tepsit, és meglocsoljuk a csigákat a vaníliás-cukros tejjel, majd visszatoljuk még néhány percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése