2011. május 13., péntek

Finom pogácsa

Igazi vendégváró falat, mint a neve is mutatja nagyon finom, és ráadásul még egyszerű is - még ha első ránézésre bonyolultnak is tűnik. Akár előző este elkészíthető, és másnap frissen megsüthető. Merthogy frissen az igazi, de senki nem tudja, milyen több naposan.
A tésztája úgy készül, mint a képviselő fánk, csak sajt is kerül bele. Ajánlom azoknak, akik nem szeretnek gyúrogatni, tésztát nyújtani, szaggatni, mert itt egyikre sem lesz szükség.

Finompogácsa

25 dkg margarin
30 dkg liszt
4 dl víz
8 tojás
30 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só

A vizet, a margarint és a sót egy lábosba tesszük és felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Langyosra hűtjük és egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Nagyon alaposan összedolgozzuk, akár robotgéppel is, ha úgy könnyebb. Hozzákeverjük a reszelt sajt nagy részét -csak annyit félreteszünk, amennyit a tetejére szórunk sütés előtt. Egy teáskanállal a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a pogácsákat, és hagyjuk pihenni 6 órán át, vagy akár egész éjszaka. Sütés előtt megszórjuk a sajttal. Egészen világos színűre sütjük (kb. 15 perc közepes lángon). Ebből a mennyiségből két tepsi lesz, de ne aggódjunk, pillanatok alatt el fog fogyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése