Ha tavasz, akkor spárga. Meg eper. Meg zöldborsó, meg koviubi, meg tökfőzelék, meg paradicsom, meg...
Sorolhatnám még sokáig a sort. Néhány már megvolt belőle idén. Van, ami már többször is.
Spárgát ezúttal zöldet vettem, és nem is a szokásos levest készítettem.
Baconbe tekert spárga
fél kg spárga
5 szelet bacon
rozmaring
só, bors
fél citrom
néhány szem aszalt paradicsom
olívaolaj
A spárgákat megmossuk, megtisztítjuk. 5-6 darabot összefogunk, körétekerünk egy szelet bacont, és kiolajozott tepsibe fektetjük a csomagokat. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal. Mellédobjuk a fél citromot, az aszalt paradicsomokat, és meglocsoljuk olívaolajjal. Sütőben megsütjük, majd a sült citromot ráfacsarjuk a spárgákra. Nagyon kellemes, könnyed, tavaszi fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése