2011. június 20., hétfő

India ízei

Valami különös oknál fogva vonzódom az indiai ételekhez, fűszerekhez. A római köménynek nem tudok ellenállni, alapfűszer a konyhámban. Így az ezt tartalmazó fűszerkeverékek is, mint például a curry. Nálunk elég sűrűn kerül az asztalra currys csirke. Első alkalommal még egy Indiából kapott fűszerkeverékkel készítettem, a dobozon lévő recept alapján. Ma már egészen speciális változatokat készítek. Merthogy nekem a currys csirkébe kell valamilyen édes íz is. Ezt általában banánnal érem el, de ha épp nem volt itthon, került már bele mazsola, de aszalt vörösáfonya is.

Currys csirke

fél kg kockázott csirkemell
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom
2-3 evőkanál curry fűszerkeverék
1 doboz kókusztej
3 banán


Olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a húst. Addig sütöm, míg kifehéredik. Megszórom a curryvel, felöntöm a kókusztejjel, és beledobom a felkockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózom, majd pár perc alatt puhára főzöm. Hozzáadom a felszeletelt banánokat, még egyet rottyantok rajta, és rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése