2011. július 20., szerda

Kenyérre való I.

Ha valaki nem szívesen fogyasztja a tartósítószeres, ízfokozós felvágottakat, rengeteg variáció létezik szendvicskrémekre. A legegyszerűbb, ha vajat keverünk ki különböző fűszerekkel. Még a medvehagymás időszakban készítettem ezt az egyszerű fűszervajat. Feldaraboltam, majd lefagyasztottam, és most előkerült az utolsó darab is a fagyasztóból.

Medvehagymás fűszervaj

1 csokor medvehagyma
10 dkg vaj
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A medvehagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk, és a puha vajhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Tetszőleges formába tesszük, és a hűtőben visszadermesztjük. Legjobb, ha folpackba csomagoljuk, hurkát formázunk belőle, és ha megdermedt, akkor lehet szeletelni. Sült húsok ízesítője is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése