2011. augusztus 8., hétfő

Gyors, egyszerű receptek II.

Az eredeti receptet anyukámtól tanultam, ez egy nagyon egyszerű étel, és nem utolsó sorban, villámgyorsan elkészül. Ja, és finom is - természetesen. Csak egy kis csirkehús, tejszín és kukorica kell hozzá. Az alaphoz, azonban én az utóbbi időben felturbózom rendesen, hol egy kis medvehagymával, hol mással, ami éppen itthon van. Íme a mostani verzió:

Kukoricás-tejszínes csirke

50 dkg kockázott csirkemell
1 konzerv kukorica
1 fej hagyma
1 dl tejszín
1 dl tejföl
néhány evőkanál reszelt parmezán
só, bors, oregánó
olaj

A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst. Megpirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a tejszínt és a tejfölt. Egyet rottyantunk rajta, majd megszórjuk a parmezánnal. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, ezt ki fogom probalni, jol hangzik nagyon. :)

    VálaszTörlés
  2. Es mar ki is probaltam, jo lett. :) Azt hiszem, bekerul a kedvencek koze.

    VálaszTörlés