2012. február 7., kedd

Ciános sütemény

Nem kell megijedni, nem mérgező! Bár zöld színe van, a neve sem túl bizalomgerjesztő, mégis egy egyszerű, mutatós, ízletes sütemény. Nevét onnan kapta, hogy keserű-mandula aroma van benne. Ettől jó kis marcipános íze lesz!

Ciános süti

25 dkg vaj/margarin
9 evőkanál tej
50 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
1 db zöld színű keserű mandula aroma
2 evőkanál kakaópor
1-2 kanál rum, vagy rumaroma (a Stroh rum a legjobb)
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ét tortabevonó

A vajat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Még melegen hozzáadjuk a darált kekszet és diót. A masszát elfelezzük, az egyik feléhez a rumot és a kakaóport, a másikhoz a mandulaaromát adjuk. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomjuk először a kakaós masszát, rá pedig a zöldet. A tetejére a megolvasztott tortabevonót kenjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ha egy nagy tepsivel szeretnénk, akkor dupla adagot érdemes belőle készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése