2012. február 11., szombat

Hogy kerül a görögdinnye az asztalra?

Bár nagy a hó, hideg tél van, mégis görögdinnyét kínálok a vendégeimnek.
Na jó, elárulom: csalok. A dinnyék darált kekszből készülnek.

Dinnye

A piros részhez:
12,5 dkg vaj
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
2-3 tk rum (lehetőleg Stroh)
piros ételfesték
tortadara

A zöld részhez:
12,5 dkg vaj
30 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
2-3 ek dinnye likőr
zöld ételfesték

Külön-külön összedolgozzuk a két masszát. A masszákat 6-6 részre osztjuk. A pirosból golyókat formázunk, a zölddel pedig bevonjuk a golyókat. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap éles késsel felszeleteljük, akár egy dinnyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése