Így a rakott zöldségekbe mindig teszek egy kis bacon szalonnát vagy sonkát, füstölt tarját, épp ami van itthon. Nem biztos, hogy pont erre gondolt, amikor húst emlegetett, de szó se róla, mindig jóízűen elfogyasztja. Bár arra azért megkért, hogy ne készítsek ilyet minden héten...
Rakott brokkoli/karfiol/kelkáposzta stb.
Rakott brokkoli |
3 dl tejföl
2 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
20 dkg bacon, füstölt tarja, sonka
20 dkg rizs
só, bors, szerecsendió
Pár perc alatt megfőzzük a zöldséget enyhén sós vízben. Közben a rizst megfőzzük, felvágjuk a bacont, tarját, sonkát stb. Összekeverjük a tejfölt a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt sajtot (a tetejére félrerakhatunk a sajtból), majd sózzuk, borsozzuk, reszelhetünk bele szerecsendiót is. (A kelkáposztás verzióhoz még egy hagymát is megdinszteltem.) Egy kivajazott jénaiban elrendezzük a zöldségeket, rászórjuk a többi hozzávalót, végül nyakon öntjük a tejfölös szósszal. Addig sütjük, míg a tetején picit megpirul a sajtos-tejfölös massza.
Rakott kelkáposzta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése