2012. február 15., szerda

Rakott zöldségek

Ha férjemet megkérdezem, mit főzzek, általában az a válasz, hogy mindegy, csak legyen benne hús.
Így a rakott zöldségekbe mindig teszek egy kis bacon szalonnát vagy sonkát, füstölt tarját, épp ami van itthon. Nem biztos, hogy pont erre gondolt, amikor húst emlegetett, de szó se róla, mindig jóízűen elfogyasztja. Bár arra azért megkért, hogy ne készítsek ilyet minden héten...

Rakott brokkoli/karfiol/kelkáposzta stb.

Rakott brokkoli
fél kg zöldség
3 dl tejföl
2 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
20 dkg bacon, füstölt tarja, sonka
20 dkg rizs
só, bors, szerecsendió

Pár perc alatt megfőzzük a zöldséget enyhén sós vízben. Közben  a rizst megfőzzük, felvágjuk a bacont, tarját, sonkát stb. Összekeverjük a tejfölt a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt sajtot (a tetejére félrerakhatunk a sajtból), majd sózzuk, borsozzuk, reszelhetünk bele szerecsendiót is. (A kelkáposztás verzióhoz még egy hagymát is megdinszteltem.) Egy kivajazott jénaiban elrendezzük a zöldségeket, rászórjuk a többi hozzávalót, végül nyakon öntjük a tejfölös szósszal. Addig sütjük, míg a tetején picit megpirul a sajtos-tejfölös massza.

Rakott kelkáposzta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése