Egy nagyon finom kiflit kóstoltam nemrég, azonnal kipróbáltam én is. Sőt, már azóta újra megsütöttem, és persze kicsit megvadítottam. Vendégváró kifliként rengeteg oldalon megtalálható, én azonban módosítottam a recepten. Íme az én verzióm:
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kifli
70 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 kis doboz kefir
2 tojás
1 dl olaj
15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer kissé kinyújtjuk, és mindegyik lapot 8 részre vágjuk. A kis háromszögeket feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk állni egy kicsit, majd tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése