2012. február 29., szerda

Világvége hangulat

Sokan félnek a decemberi világvégétől. Bár én ezt nem mondhatom el magamról, (egyrészt, mert nem hiszek benne, másrészt, mert ha mégis lesz, akkor meg úgyis mindegy), mégis készítettem egy bakancslistát azokról az ételekről, amiket már egy jó ideje tervezek elkészíteni. Így legalább van egy határidő, amihez tartani tudom magam. Igazából vég nélkül tudnám sorolni, hogy milyen ételek elkészítése van tervbe véve, de most csak azokat sorolom fel, amiket már évek óta tervezek, de eddig valami mindig visszatartott.

- Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptje)
Ehhez azért nem volt eddig bátorságom, mert nem egyszerű. Igazán könnyű elrontani. Ha csak pár perccel rövidebb vagy hosszabb ideig sütöm, már nem jó. De a lényeg, hogy a hőn áhított sült-hőmérőt már beszereztem hozzá.
- Gravlaks (erről korábban itt írtam)
Nem egy bonyolult recept, csak igazán friss lazacra lesz hozzá szükségem.
 - Sushi
A sushi készítés nagyon régóta izgatja a fantáziámat. Sok mindent be kell hozzá még szereznem, remélem, a friss vörös tonhal sem fog problémát jelenteni.

- Croissant saját gyártású leveles tésztából
Azt mondják a leveles tészta gyártásában járatosak, hogy ez egy nagyon egyszerű tészta. Hát majd megcsinálom, és megmondom.

Van még majdnem 10 hónap. Visszaszámlálás indul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése