2012. március 14., szerda

Édes étel

Vigyázat! Megrázó sorok következnek. Továbbolvasás csak saját felelősségre!
Nem, nem elírás, valóban banánt teszek a currys csirkébe. És még vörös áfonyát is. Meggyőződésem, hogy nagyon jól passzol a curry ízéhez valami édes. Sőt, ez emeli ki igazán az ízét. A kókusztejtől pedig lágy és krémes lesz.

Currys csirke

50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál paradicsompüré
 4 dl kókusztej
10 dkg aszalt vörös áfonya
2 banán
2-3 teáskanál curry fűszerkeverék
só, cukor, olaj

A csirkét megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkét. Ha a hús elvesztette nyers színét, hozzáadjuk a paradicsompürét. Egy csipet cukrot is hinthetünk rá, majd egy-két percig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel ízlés szerint (attól függ, mennyire csípős a keverék). Felöntjük a kókusztejjel. Egy kevés vízzel hígítjuk, ha túl sűrű. Beletesszük a vörös áfonyát, pár percig főzzük. Ha a hús puha, a karikákra vágott banánt is hozzáadjuk. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése