2012. november 25., vasárnap

Hidegtálhoz

Mostanában többször készítettem tésztasalátát. Mutatós és finom is! Nagyon feldobja, ha színes tésztából készítjük. Mindenképpen adjunk hozzá friss zöldfűszereket!

Tésztasaláta


25 dkg színes penne
4 dl tejföl
1-2 evőkanál mustár
1-2 evőkanál majonéz
só, bors, cukor
worcestershire szósz
10 dkg sonka
3 db csemege uborka
1 kaliforniai paprika
5 dkg füstölt sajt
1 csomag újhagyma
friss petrezselyem, bazsalikom, snidling

A tésztát kifőzzük, közben a tejfölből, mustárból, majonézből tartármártást készítünk. Ízesítjük worcestershire szósszal, sóval, borssal, cukorral. Feldaraboljuk a sonkát, a tisztított hagymát, az almát, a sajtot, a csemege uborkát és a paprikát. Összekeverjük a tésztával és a tartárral. A zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk az egészhez. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése