2012. december 2., vasárnap

Kenyérre való IV.

Újabb ötlet, mit kenjünk a kenyerünkre. Egy házi májkrém receptje következik. Vigyázat, csak májkedvelőknek ajánlott, mert ebben tényleg máj van!

Májas

1/2 kg tisztított csirke- vagy kacsamáj
25 dkg liba- vagy kacsazsír
3-4 fej vöröshagyma
só, bors, majoranna

A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hideg zsírba helyezzük a májdarabokat és kisebb lángon megsütjük. Ha kész, a zsírból kiveszünk néhány kanállal és azon megpirítjuk a hagymát. A májat sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá és hozzáadjuk a sült hagymát. Az egészet botmixerrel pépesítjük. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése