2012. december 9., vasárnap

Mindjárt itt a karácsony

Karácsony közeledtével szeretek pár apró - természetesen fogyasztásra alkalmas - ajándékot készíteni. A gyömbér likőröm már amúgy is minden családi ünnep része, a karácsony sem kivétel. A recept itt található.
Ami még tavaly nagy sikert aratott, az a szaloncukor volt. Így idén is tervezem, hogy készítek. Igazán egyszerű, mentes mindenféle mesterséges hozzáadott anyagoktól, és még finom is.

Diós-narancsos szaloncukor

20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
1 narancs reszelt héja és leve
narancslikőr (Grand Marnier)
rumaroma, vagy Stroh rum

20 dkg jó minőségű étcsoki

A darált diót a porcukorral összekeverjük. A narancs héját belereszeljük. A kandírozott narancshéjat egészen apróra vágjuk, és a diós keverékhez adjuk. A narancs levét összekeverjük egy kevés rummal és narancslikőrrel, majd ebből a folyadékból óvatosan adagolunk néhány kanállal, amíg formázható, de nem túl lágy masszát kapunk. Közben az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk. A masszát kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd késsel szaloncukor méretűre vágjuk. Az étcsokiban megforgatjuk mindegyik szemet. Sütőpapíron hagyjuk megdermedni. Másnap lehet is csomagolni, vagy megenni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése